Fotografia © Holger Kehn
Dibuix © Plasma Studio
Fotografia © Michael Pezzei
Fotografia © Holger Kehn
Fotografia © Michael Pezzei
Fotografia © Michael Pezzei
Fotografia © Michael Pezzei
Fotografia © Michael Pezzei
Fotografia © Michael Pezzei
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio

Schäfer Roofscape

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
San Candido/Innichen, Italy
Any
2014
Client
Private
Design Team
Eva Castro, Ulla Hell, Holger Kehne, Peter Pichler, Maya Shopova, Chuan Wang

Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building.

The first three storeys house a department store while the upper three storeys serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.
The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, the project focuses on its rear facade. On this west-facing elevation, Plasma Studio explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighbouring vernacular buildings.

Altres projectes per Plasma Studio

Zhuhai Public Cultural Center Library
Zuhai
Izmir University Of Economy
Izmir, Turkey
Mercedes-Benz Campus
Stuttgart, Germany
Datong Twin Towers
Datong
House H
Dobbiaco, Italy