Dibuix © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Visualització © Plasma Studio
Fotografia © Plasma Studio
Fotografia © Plasma Studio
Fotografia © Plasma Studio
Fotografia © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio
Dibuix © Plasma Studio

Zhuhai Public Cultural Center Library

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Zuhai
Any
2016
Client
Private
Invited Competition
2016, 2. prize winners

The aim of the project is to develop a symbiotic relationship with the surrounding by creating a continuous commercial activity, by keeping relational proportion to the neighboring buildings and by generating a continuous semi-public space.

The project is based on the use of a privileged positioning of the building within a corner site, so as to celebrate the various views of the diverse landscapes around it. It has been created a main ribbon, driven by a circulation shaped by the views. It starts in the northeast corner of the site at the last floor all the way till the south east to create a panoramic platform for the urban frontage of the site; then it starts to descend towards the southwest as it approaches the water frontage and its beautiful views. Finally it turns around at the northwest corner and it touches the ground level to embrace the landscape and the inner plaza. The green strategy is based on the idea of ‘pulling’ and ‘stretching’ the proposed green running along the water front into the site, generating a series of green spaces along it and anchoring 3 plazas: one internal, more intimate, and two public, facing the waterferont and the city.

Altres projectes per Plasma Studio

Izmir University Of Economy
Izmir, Turkey
Mercedes-Benz Campus
Stuttgart, Germany
Schäfer Roofscape
San Candido/Innichen, Italy
Datong Twin Towers
Datong
The Future of Brno - Architectural
Brno, Czech Republic