aatrial house

Opole, Poland
Architects
KWK Promes architect
Any
2006


The site where the house is designed has one drawback: south-western access. To avoid the functional collision of the driveway and the garden, the driveway has been „pushed” into the ground. This prompted the idea of a driveway leading inside to the ground floor level, from underneath the building, which became possible thanks to the creation of an inner atrium with the driveway in it. As a result, the building opens up onto all sides with its terraces in an unrestricted manner, and the only way to get into the garden is through the atrium and the house. This in turn has made it possible to obtain a new spatial model of the house – a reverse of an atrial building.

Projectes relacionats

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Revista

Altres projectes per KWK Promes architect

Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Poland
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Poland
house with a capsule
Ruda Śląska, Poland
hidden house
Kłodzko, Poland
MultiVILLA
Katowice, Poland