Chetian Tourist Center

Guizhou Province
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Fotografia © Jingsong Xie
Dibuix © West-line Studio
Architects
West-line Studio
Adreça
Chetian Village, Gui’an New Area, Guiyang City, Guizhou Province
Any
2018
Site Area
6620 sqm
Building Area
1260.50 sqm
Design Unit
West-line Studio
Lead Architects
Haobo Wei, Jingsong Xie
Photos
Jingsong Xie
Building Materials
Bricks, Local Blue-Stone, Concrete, Fair-Faced Concrete Hanging Plate

The Tourist Center is located just outside Chetian Village, on the main road arriving from Guiyang, the capital of Guizhou province. The stone village, famous for its houses built with local blue-stones, has more than 400 years of history and its population is mainly composed by Miao (苗), one of the oldest ethnic minority groups in China.

The Village runs parallel to a river and the local traditional architectural style is characterized by single units (stone houses with open air courtyards) repeated in a parallel way. Each unit is linked to the others and all these parallel bands form separated groups.

The Architects integrated this characteristic parallel feature in the design of the tourist center. Three parallel units (bands) are arranged following a L-shaped unit, which creates interesting outdoor spaces, in China categorized as “Yuan” (院), courtyard. This first band is characterized by white walls embracing the courtyards, white walls which create a ritualistic impression in contrast with the stone ones.

Categorized as “Xiang” (巷), lane, the space created by the second band is located on the widest area on site, on its north end. The building at the very end of the long quite secluded corridor hosts the restrooms facilities and has been built according to Chetian Village’s traditional stone masonry techniques.

The third band is the largest volume on site and it is categorized as “Tang” (堂), hall. Here are located the visitor center's public functional areas: reception and info point, an exhibition hall and a tea room. Upstairs is the private office area. The interior units follow the parallel flow and have been partitioned according to their functions. Architects deliberately designed the turn near the south end of the first band and the second band in order to combine the three bands into one structural group. Group which still preserves the singular L-shaped units in aim of retaining the relative independence among the parallel bands, while gaining the benefits of uniformity and integrity.

Projectes relacionats

  • Umnutzung Schuhfabrik in 14 Wohnungen Winterthur ZH
    Graf Biscioni Architekten
  • Moritz M-store
    External Reference
  • Jané Winestore
    External Reference
  • Jiu Ke Shu Future Arts Center
    iGuzzini
  • Casa CCFF
    INGENI

Revista

Altres projectes per West-line Studio

Chetian Cultural Center
Guizhou Province
Bamboo Gateway
Guizhou Province
Shui Cultural Center
Guizhou Province
Guizhou Fire Station
Guizhou Province