Green Hills

facade
Fotografia © Jin Weiqi
entrance
Fotografia © Jin Weiqi
interior
Fotografia © Jin Weiqi
interior
Fotografia © Jin Weiqi
interior
Fotografia © Jin Weiqi
salon
Fotografia © Jin Weiqi
interior
Fotografia © Jin Weiqi
salon
Fotografia © Jin Weiqi
corridor
Fotografia © Jin Weiqi
corridor
Fotografia © Jin Weiqi
beauty room
Fotografia © Jin Weiqi
beauty room
Fotografia © Jin Weiqi
detail
Fotografia © Jin Weiqi
detail
Fotografia © Jin Weiqi
detail
Fotografia © Jin Weiqi
entrance
Fotografia © Jin Weiqi
Fotografia © Jin Weiqi
original site
Fotografia © ARCHSTUDIO
original plan
Dibuix © ARCHSTUDIO
plan
Dibuix © ARCHSTUDIO
diagram
Dibuix © ARCHSTUDIO
Architects
ARCHSTUDIO
Adreça
Hopson One Shopping Mall, Chaoyang District,
Any
2017

Green Hills

In this store, ARCHSTUDIO tried to create a relaxed, comfortable and natural environment for urban women. When people pull away from the bustling city and walk into the green and pure plant hills, their body and mind would slow down, so that they can enjoy the "beautiful" time here.

Firstly, the designers divided the whole space into public and private areas. The public area is an open botanic garden. According to the requirement of reception, waiting, manicure, activity, and other functions, it has 10 "hills" in different sizes. The "hills" are interconnected with each other to create an open and flowing path, and some white galvanized steel pipes in 32mm-diameter and 3mm-thickness are used to draw rolling outlines of the "hills". The abstract "hills" are placed on the 550mm high cement platform, around which is decorated with climbing plants. The green porcelain flowers are growing along the outlines vibrantly, reminding people of the changes in time and space.

The private area is for beauty rooms and manicure rooms. With vertical green walls in the rooms, all of them like mini botanical gardens. Each square box is divided into white and gray parts. People sit in the white space and face the plant wall in the gray space, breaking the closed feeling of a single room. The greenery and light permeate through the glass gap in the room, and their shadows are projected in the corridor, creating more interactive experiences.

Project Name: LILY NAILS in Hopson One Shopping Mall
Project Location: Hopson One Shopping Mall, Chaoyang District, China
Project area: 280 m2
Design Time: 2017.07-2017.08
Construction Time: 2017.08-2017.11
Main Materials: Galvanized Steel Pipe, Cement Paint, Plant Wall
Design Company: ARCHSTUDIO
Design Team: Han Wenqiang, Song Huizhong
Copywriter Assistant: Song Huizhong
Plant Consultant: ORIGINAL ECOLOGY
Photographer: Jin Weiqi

Projectes relacionats

  • The Yas Hotel
    Asymptote Architecture
  • 166 Perry Street
    Asymptote Architecture
  • F & B Pavilion
    A*PT Architecture
  • A. E. Smith School Library
    A*PT Architecture
  • Camera Jewel House
    Tonkin Liu

Revista

Altres projectes per ARCHSTUDIO

IOMA
Layering Courtyard
Dingshi Logistics Office Building — A compound features courtyards filled with light and shadows
Tangshan
Mirror Garden
Hillside Dwelling
Courtyard Villa
Tangshan