Model Animal Research Center

Nanjing
Fotografia © Courtesy AZL architects
Fotografia © Courtesy AZL architects
Fotografia © Courtesy AZL architects
Fotografia © Courtesy AZL architects
Fotografia © Courtesy AZL architects
Fotografia © Courtesy AZL architects
Architects
AZL Atelier Zhanglei
Localització
Pukou High-tech Park, Nanjing
Any
2007

The ideas of the office and laboratory building focus on the discipline among various parts of utilization as well as the internal and external relationship. The plan of the building includes a series of public spaces, inside and outside building. The relationship between courtyards and the other parts of the building is somewhat similar to the spatial organization in the traditional Chinese gardens.

The six staircases in the two story high corridor connect the entire building in the most direct way. The circulation and the corresponding sky-windows create opportunities and the right atmosphere for the researchers to meet and communicate with one another in public places.

Structural & Material
Reinforced Concrete Frame, Brick

Floor Area
7700 Square Meters

Design Period
2002.01-2002.04

Construction Period
2002.05-2003.03

Projectes relacionats

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Revista

Altres projectes per AZL Atelier Zhanglei

Internet Conference Centre
Nanjing
Librairie Avant-Garde,Ruralation Library
Tonglu
Slit House
Nanjing
Brick House
Nanjing
LEI House
Hangzhou