Xingping Yunlu Resort

Guangxi
Enterway
Fotografia © SU Shengliang
Birdview
Fotografia © SU Shengliang
Courtyard Birdview
Fotografia © SU Shengliang
Entrance Courtyard1
Fotografia © SU Shengliang
Interior1
Fotografia © SU Shengliang
Interior2
Fotografia © SU Shengliang
Lane
Fotografia © SU Shengliang
Restaurant Birdview
Fotografia © SU Shengliang
Restaurant Facade
Fotografia © SU Shengliang
Restaurant Night View1
Fotografia © SU Shengliang
Hand Sketch
Dibuix © Atelier Liu Yuyang Architects
Architects
Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)
Adreça
Yangjia Village, Guangxi
Any
2015
Client
QU Ming (YunLu Resort)
Architect
Atelier Liu Yuyang Architects
Design Principals
LIU Yuyang (site plan and new architecture design) WANG Ying( renovation, landscape and interior deisgn)
Design Team
YANG Mingxi LIU Xiaoyu MA Zhongli (ALYA), CHENG Hui XU Yating (ARES) LDI:LIU Tao(structure) YAN Zhaojun(Facility)
Collaborators
ARES Partners
Construction Team
Shanghai Zhuohao Construction Co.
Site Area
3700 m2
Building Area
3000 m2
Design Stage
2012.8-2013.5
Construction Stage
2013.5-2014.5
Building Structure
Steel Frame
Cost
8,000,000RMB

The Yun Lu (Cloud House) is a boutique eco-resort nestled within a village between Guilin and Yangshuo and situated along the dramatic landscape of the Li River. The site consists of five renovated historical farm houses and one new addition which functions as a restaurant and the main gathering space for hotel guests. Taking on a sensitive approach to the local culture with villagers still living nearby, the overall planning and landscape design worked into the original village structure without creating new boundary conditions to the villagers . The spatial dialogue and sense of continuity between the old and the new buildings maintain a order of symbiosis between the foreign (hotel) and the local (village).

Projectes relacionats

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Altres projectes per Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Power Station Auxiliary East Building
Shanghai
Beijing Cidi Memo iTown
Beijing
No.18 Guan Shu Yuan Hutong
Beijing
EXPO Future Store
Shanghai
Dongguan Toy Warehouse
Dongguan