Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Fotografia © Jin Weiqin
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Fotografia © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei
Dibuix © Studio Zhu-Pei

Yangliping Performing Arts Center

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Dali
Any
2020
Client
Dali Yang Liping Grand Theatre Co. LTD
Equip
Zhu Pei (Design Principal), Edwin Lam (Lead Designer), Shuhei Nakamura (Lead Designer), Virginia Melnyk (Project in Charge), You Changchen, Han Mo, He Fan, Liu Ling, Wu Zhigang, Gary Poon, Ke Jun, Wang Peng, Wang Zheng, Ding Xinyue, Feng Chaoying, Chen Yida, Han Yi, Lin Wendi, Du Yao
Architecture, Interior and Landscape Design
Studio Zhu-Pei
Theater
dUCKS scéno, Creative Solution Integration LTD.
Structure
Professor Fu Xueyi, Master of National Engineering Survey and Design
MEP
CCDI
Facade
Shenzhen Dadi Facade Technology CO., LTD.
Acoustic
China IPPR International Engineering CO., LTD.

Situated between the Cang mountain chain, rising 4,000 meters in height, and 40 kilometer-long Lake Erhai, the city of Dali was a significant stop on the ancient tea and horse road, and is now an important tourism destination. The old town has largely been preserved and still has some remains of the historic city wall and gate towers.

Inspired by the powerful surrounding landscape, Zhu Pei searched for landscape-related references to solve the architectonic challenges for the Performing Arts Center. A widely cantilevered rectangular roof spans across a built landscape of free-flowing indoor and outdoor spaces, some of which can be combined as an interacting spatial system. As with mountains and valleys, the strong shape of the roof reflects the more organic landscape below and points to the old Chinese principle of yin and yang, where two opposites combine together to form a whole. Formally expressed as organic-shaped hills, the partly sunken spaces transform into a natural garden landscape, promising a high experiential quality that extends inside to the public theatre.

[See also: Design/Construction]

Altres projectes per Studio Zhu-Pei

Jingdezhen Imperial Kiln Museum (Design)
Jingdezhen
Jingdezhen Imperial Kiln Museum
Jingdezhen
Minsheng Museum of Modern Art
Beijing
Himalaya Center
Lhasa, Tibet
Dali Museum of Contemporary Art
Dali