House in the Sky

Hong Kong
Architekten
Chang Bene Design
Jahr
2006
Kosten
100.000 – 1 Mio.
Stockwerke
1–5 Stockwerke

A conventional flat was transformed into a loft-like space that incorporates living and working, with a new pavilion on the roof set in a Japanese-inspired garden. The pavilion was designed as 3 wooden cubes, or 3 spaces (live, work, dine). The grounds were laid out in patches of color pebbles: white pebbles for a walking path, terra cotta for stepping stones, and grey for ‘islands’ around the path. Here and there are strips of grassy mounds that one can walk on. The flat’s interior is defined by a long curved wall is part fabric, part glass, and which intersects a large translucent door that conceals a guest room behind. The door is faced in a hexagonal steel mesh embedded in acrylic, and the door’s path is traced on the floor in an arc of stainless steel.

Photos: Chang Bene Design Ltd

Dazugehörige Projekte

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazin

Andere Projekte von Chang Bene Design

B/G basic gear Shops
Hong Kong
Offices for BDA China Ltd
Beijing
Nike Flagship Shop
Hong Kong
Two to One House
Shanghai
Hong Kong Schools
Hong Kong