Bibo Primary School Library

Shenzhen
Drawing © DOMAT
Photo © DOMAT
Drawing © DOMAT
Photo © DOMAT
Photo © DOMAT
Model Northern View
Visualization © DOMAT
Model Southern View
Visualization © DOMAT
Architects
DOMAT
Year
2014
Cost
0 - 100K
Stories
1-5 Stories

Bibo Primary School Library is located in Shenzhen, China. The idea is to combine education with reading and playing, provide enjoyable study experience in a green school environment. The library is adapted from an unused covered playground within the school courtyard.

The design provides active and passive zones: the middle open area for activities and education space, outer path is a quiet area for reading, connecting to the quiet garden outside.

- Reading zone: a quiet area with views outside and communicate with the interior through an open book shelf wall

- Fun zone: steps and bridge creative interesting multiple layers of spaces to allow children to sit and relax

- Education zone: Area for education TV and bigger projective screen teaching to facilitate multimedia teaching

Team
Maggie Ma, Mark Kingsley

Related Projects

  • Erweiterung und Umbau der Bayerischen Justizschule Pegnitz
    Peter Schwinde Architekt
  • Berufskollegs mit Fünffeld-Sporthalle
    Pfeil & Koch ingenieurgesellschaft
  • Wielandschule
    Ferdinand Heide
  • Erweiterung/Umbau Gymnasium Süderelbe, Falkenbergsweg
    Marc-Olivier Mathez
  • Friedrich Schiller Gymnasium Fellbach
    D’Inka Scheible Hoffmann Architekten BDA

Other Projects by DOMAT

Hygiene Station for Cattlefield Village School
Lincang
Xiantong Experimental School Library
Shenzhen