C.F. Café

Changzhou
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Photo © Qingshan Wu
Drawing © dongqi Architects
Drawing © dongqi Architects
Architects
dongqi Architects
Address
1st floor, Longhu tianjie shopping mall, Qinye Road, 213000 Changzhou
Year
2018
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories
Team
JIANG Nan, Yiting Ma, Mengying Cui, Leyan wang

Designed by dongqi Architects, Changzhou C.F. Café reveals a cheerful and modest branding character by spatial redefining and material selection.

The idea of open market space is introduced into the concept design. The space is required to have Bakery, coffee making and juice making areas, which are redefined by using three curved bar counters respectively. People move through different areas or chatting alongside each area just like roaming inside an open market, giving an active, dynamic and pleasing atmosphere.

Stainless steel, terrazzo and exposed aggregate finish are the main materials and crafts for the space.

3/4 of the bar top is made of stainless steel, while the rest of the bar top including the side of the bar counter is made of terrazzo and exposed aggregate. The shiny terrazzo gradually fuses into the rough exposed aggregate finish by exquisite skills of craftsmen. The materials altogether show a mixed character of modernity and tradition.

Three curved caps on top of each bar counter, using exposed aggregate finish, concave into the whole ceiling and highlight each area. The curved bar counters merge into the wall and create the concaved stainless steel walls for showcase.

The inner façade incorporates terrazzo bar table and transparent glass. The entrance, curving inward, echoes the curved elements of the space and welcomes the people come and forth.

Project Name: C.F. Café
Architect Firm: dongqi Architects
Team: JIANG Nan, Yiting Ma, Mengying Cui, Leyan Wang
Design: May, 2018
Completion: Oct, 2018
Area: 288㎡
Photography: Qingshan Wu

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by dongqi Architects

ANZHI
Shanghai
UNiUNi Café
Nanjing
CONCEPTS XINTIANDI
Shanghai
IMV
Hangzhou
Freshigh
Shanghai