Colca

Shanghai
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Architects
Studio DOHO
Address
Hengshan Road, 200031, Shanghai
Year
2016
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories
Team
Studio DOHO

Colca captures the vibrancy of Peru with hints of patterns, textures and colors in a renovated urban block in Shanghai’s Former French Concession.

The layout is based around an open-air dining terrace, which serves as the heart of the project. A mosaic water feature wall creates a tranquil backdrop for the seating area. The Latin-inspired bar transitions into the terrace, opposite of a private dining room.

Reclaimed wooden doors and sliding screens provide flexibility in the main dining room, which can be closed for private events or open to create a lively dining room. The high ceiling and exposed beams were maintained through an asymmteric blue stucco wall, which conceals the MEP equipment.

An illuminated feature wall, inspired by the topography of Colca Canyon, creates the ambiance in the main room, while connecting back to Peruvian origins.

Related Projects

  • Hotel Heinzler am See
    Sommerlatte & Sommerlatte
  • Sanierung Güterhof
    ABR & Partner AG
  • workshop kitchen + bar
    PSLab
  • Asakusa Culture Tourist Information Center
    Kengo Kuma & Associates
  • Teahouse, Xiaolangdi Dam Park
    Pu Miao

Magazine

Other Projects by Studio DOHO

POKE POKE
Shanghai
TIME CAPSULE CAFÉ
Shanghai
BOTECO
Shanghai
Wheat
Shanghai
ZHIZUO
Beijing
PIE BIRD
Shanghai