Flat of Light

Architects
Interval Architects
Location
Year
2019

The major challenge of the project is how to resolve the problem of lack of lighting in the apartment, which is in one of old residential building with small windows, located in downtown Shanghai. Artificial light membrane was used at various places of the apartment to mimic the effect of natural light. This works together with the minimal use of color and materials in the flat to achieve a poetic beauty.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by Interval Architects

1/2 Stadium
Beijing
Mountain and Water
Rollercoaster
Beijing
Yurt Villa
Zhangye
Raffles Kindergarten Complex
Huailai
Tower of Bricks
Hengshui