Jiangqiao Aite Riverfront Park

Shanghai
Architects
Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)
Address
Aite Rd., Jiangqiao, Shanghai, Shanghai
Year
2015

Riverfront Aite Park is a 1.3-hectare community open space located within the North Hongqiao Waterfront Landscape Masterplan in Jiading, Shanghai. The park offers recreational activities such as running and gathering, and creates an occasion for environmental awareness. Formerly a dumping ground for construction waste such as bricks, concrete, and tiles, the park re-utilized a large amount of existing earthwork to form new topography, and waste materials were packed into galvanized metal gabion baskets and piled up as landscape installation.

CLIENT: Shanghai Jiangqiao Agricultural Development Co.,Ltd.
LOCATION: Aite Rd., Jiangqiao, Shanghai
TYPE: Environmental protection
SIZE: 1.3 hectare
DESIGN/ BUILT: 2014-2015
COLLABORATOR: CHORA

Related Projects

  • Ohori Junior and Senior High School Landscape Design
    Design Network Associates | DNA
  • Klinikum Bad Gastein
    idealice landschaftsarchitektur
  • Gieshübelsteg I+II, Zürich
    urbanplus / stefan kurath
  • Plaça Vila de Madrid
    BCQ arquitectura barcelona
  • INFR, Infrastructures
    C+S Associati

Magazine

Other Projects by Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Dongguan Toy Warehouse
Dongguan
Shanghai Nanjing Rd. Pedestrian Kiosks
Shanghai
EXPO Future Store
Shanghai
Qingpu Environmental Monitoring Station
Shanghai
Dongguan Toy Factory
Dongguan
Shanghai Museum of Contemporary Art
Shanghai