Jinsha Bay Country Club house

Jiangsu
Architects
Zephyr Architects
Year
2010
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

The is a 5,000 sqm golf clubhouse located on the foot of Maoshan, a famous Taoist temple mountain in Southern China.  The design seeks to make the building fade into the scenic site while also bringing the nature into the clubhouse.  Simply put, this design is concerned with light, shadow and air and its relation to the Taoist mountain.  The interactions of these elements are revealed primarily through two visual mediums - the building’s structure and the bamboo landscaping.  Both mediums enhance and mediate the relationship of the construction with the perception of light and shadow, the coming and going of the wind, as well as that of man with his natural surroundings.

Status: Completed

Client: Jinsha Bay Co.

Building Area: 5,000 sq.m.

Partner-in-Charge: Yang Ching-Chyi

Project Team: Yang Ching-Chyi, Chang Kaisheng, Yu Tong

Design Period: 2007-2008

Construction Period: 2007-2010

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by Zephyr Architects

Bio-Lake Reception Center
Wuhan
Pool at Fragrant Hill
Beijing
Donghu Civic Center
Wuhan
Wuyuan Hotel and Resorts
Jiangxi
Bio-Lake Offices
Wuhan
Humanwell Group Headquarter
Wuhan