La Douce Patisserie Bakery

Suzhou, Jiangsu Province
Arc top surface
Photo © Yingda Xu
Project appearance
Photo © Yingda Xu
Shop overview
Photo © Yingda Xu
Baking area details
Photo © Yingda Xu
entrance1
Photo © Yingda Xu
DIY area details
Photo © Yingda Xu
Changhong glass film details
Photo © Yingda Xu
entrance2
Photo © Yingda Xu
Cashier area1
Photo © Yingda Xu
entrance3
Photo © Yingda Xu
Cashier area2
Photo © Yingda Xu
Cashier area3
Photo © Yingda Xu
Baking area
Photo © Yingda Xu
DIY area1
Photo © Yingda Xu
DIY area2
Photo © Yingda Xu
Architects
Parallect Design
Address
First floor, Zhongheng design building, Suzhou Industrial Park, 215000 Suzhou, Jiangsu Province
Year
2021

Design Concept: “Evaporation and sublimation”

This design concept is generated from the process of continuous "evaporation and sublimation" of water vapor during the baking and heating, which results in a series of pure-interesting shapes.

La Douce Patisserie is a French coffee shop, which is not only a place for seiling desserts, but also served for providing more needs and possibilities for consumers. People can shop , take photos, and enjoy food, communiation, and cooking experience , etc. We donated to redefine the concept of dessert shops from aspects such as business modes and space design.

With the infiltration of the experience-economy and people's understanding in the recent years,the “popular style” of a period is changing. Initially, we hope to hear and realize the owner’s wishes during the communication. However, during the process, while we are surprised by the owner’s rationality, we gradually understand her requirements -taking the advantage of the purest environment for roasting and coffee. She hopes that it will not be blindly obeyed, not impetuous, provide enough space for imagining and giving, and lead the boutique experience. Whether for coffee aroma or coffee machine, desserts or monderian-art, or the sudden inspiration in the afternoon, people can rest here.

Related Projects

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architecture
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architecture

Magazine

Other Projects by Parallect Design

“Sky Gallery” Aerial Study Room
Suzhou
Super Design Workshop – Dell Pavilion
Guangzhou
Sake Dojo
Suzhou
Kalakal Tibetan Cuisine and Culture Center
Shangri-La City
Oneswear Shanghai Xintiandi Jewelry Store
Shanghai