Lafine de Paris Weding Showroom

Suzhou
The different heights created by the stairs allow the space to form a visual interaction. When you are looking for your own wedding dress
photo area for the makeup of the exhibits
photo area for the makeup of the exhibits
The French Lafine Wedding Exhibition Hall is based on this positioning and is placed here as a high-end romantic designer brand. Lafine has a three-story wedding exhibition and sales space.
the staircase is also a ceremonial space that integrates the exhibition space, creating corresponding different visual levels through different heights.
The different heights created by the stairs allow the space to form a visual interaction. When you are looking for your own wedding dress, you can also see the "her" in it, perhaps also looking for your own wedding dress.
The different heights created by the stairs allow the space to form a visual interaction. When you are looking for your own wedding dress, you can also see the "her" in it, perhaps also looking for your own wedding dress.
From the different pictures, you can see the stairs and flexible booths, which make the display of wedding dress products full of layers.
The overall space is based on light gray, which can set off the color and texture of the product.
Using the skylight of the sloping roof space to light up a corner of the staircase, combining green plants and independent product mannequin booths allows the soft sunlight and the texture of yarn to complement each other.
Space overview
The overall space is based on light gray, which can set off the color and texture of the product.
Through the entire space, the walls are fully utilized as peripheral display cabinets and makeup areas with different levels.
Behind the fitting room is a large floor-to-ceiling window. When the space is remodeled, it is reshaped in the form of framed scenery, allowing the sun to light up the gauze, creating a warm ritual.
The overall space is based on light gray, which can set off the color and texture of the product.
spatial concept
plan
section
facade
Architects
Parallect Design
Address
虎丘婚纱城, Suzhou
Year
2021

Suzhou is the main domestic wedding production center, and Huqiu Wedding City is an important wholesale and retail base based on the industry. It also introduces well-known designer brands at home and abroad to provide a platform for the display of clothing design works. Huqiu Wedding City proposes to inject the designer's soul into the wedding dress customization in the planning, so that tourists can walk between the wedding city and the scenic spot, creating a spatial atmosphere with emotional flow in the shopping environment.The French Lafine Wedding Exhibition Hall is based on this positioning and is placed here as a high-end romantic designer brand. Lafine has a three-story wedding exhibition and sales space. Most of the exhibits are high-end customized wedding dresses and dresses. They insist on the dream of showing the ultimate charm of women, and insist on creating infectious works of art.The task of this space transformation is the third floor of the Lafine Wedding Exhibition Hall, which is a 4.8-meter-high space with a double slope roof. The original space is rather messy, and it is difficult to reflect the texture of the exhibits. At the same time, based on the nature of "wedding clothes", the sense of ritual and order in the space has become the core of the design. The venue needs to incorporate a variety of product exhibitions and a fitting room experience space, so that brides-to-be can experience the beauty of wedding gowns.The space we need to renovate is the combination of the office and exhibition space on the third floor. The focus and difficulty of the space remodeling are based on the characteristics of the existing space. It is difficult to display the high-end texture of wedding dresses. The ritual sense of the clothes is reflected here, fully displaying the image of the brand, and reorganizing the concept of wedding clothes, trying to translate the "wedding clothes" from the expression of the ritual sense of the life stage into the space.In ancient times, women usually came out from the attic of the boudoir, so getting married was also called "going out of the pavilion", and the stairs became one of the important ritual passages for women to "go out of the pavilion". At the same time, the staircase is also a ceremonial space that integrates the exhibition space, creating corresponding different visual levels through different heights.Using the original window and column net enclosure, the exhibits are placed in the booth space naturally enclosed between the pillar nets. At the same time, it is hoped that a complete display of the entire space can be seen from the entrance, and the visual display of the exhibits is displayed by stairs. Pull up to create a sequence and ceremony in a rectangular space.In the front section of the space, set up a photo area for the makeup of the exhibits. At the same time, the wall and the raised platform area are used to form a lecture area, allowing designers to communicate and teach at the same time. For the internal training of the team.Through the entire space, the walls are fully utilized as peripheral display cabinets and makeup areas with different levels. At the same time, the interior of the fitting room is lighted by soft film, and the surface light source makes the whole space appear soft and warm.

Related Projects

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Other Projects by Parallect Design

Suzhou Bay Sports Park supporting building – LIM Café
Suzhou
Kalakal Tibetan Cuisine and Culture Center
Shangri-La City, Diqing Tibetan Autonomous Prefecture
Pine House Yixing
Wuxi
Moor
Nanjing
Super Design Workshop – Dell Pavilion
Guangzhou
Cabin Fairy Town: Island, Jungle, Cabin · Jiujiang
Jiujiang