Levita Wedding Photography Mansion

Dali,Yunnan Province
night view
Photo © Yixiang Wang
day view
Photo © Yixiang Wang
exhibition area
Photo © Yixiang Wang
reception
Photo © Yixiang Wang
reception
Photo © Yixiang Wang
exhibition area
Photo © Yixiang Wang
exhibition area
Photo © Yixiang Wang
photo studio
Photo © Yixiang Wang
dining area
Photo © Yixiang Wang
fitting room
Photo © Yixiang Wang
stairs
Photo © Yixiang Wang
stairs
Photo © Yixiang Wang
stairs
Photo © Yixiang Wang
bedroom
Photo © Yixiang Wang
bedroom
Photo © Yixiang Wang
bedroom
Photo © Yixiang Wang
bedroom
Photo © Yixiang Wang
terrace
Photo © Yixiang Wang
terrace
Photo © Yixiang Wang
roof terrace
Photo © Yixiang Wang
roof terrace
Photo © Yixiang Wang
exhibition area
Photo © Yixiang Wang
shooting area
Photo © Yixiang Wang
Architects
Parallect Design
Address
No.28, Xiangshulishe, Dali Residence,, 671000 Dali,Yunnan Province
Year
2019
Team
Nan.Yang, Shijie.Zhang

The project is located in an old residential area in east side of Erhai Lake, Dali, and the client hopes to create a commercial building that will be driven by wedding photography. Since the project is far from the old town, the client hopes to design a modern style building different from the vernacular architecture.

The original layout of the house is a three stories building with one underground floor embedded in the mountain, the first floor has a terrace, the second floor have lake views, and the third floor has a big terrace facing the lake. The architectural style of the entire residential area is rather messy. There are various styles of elements such as traditional eaves, modern large open windows, and traditional sloping roofs.

With the contemporary young people's improvement of consumption quality, wedding photography, which is one of the key points of marriage consumption, has begun to develop in China. However, the current buildings and interior spaces for this function are misleadingly adopting decorative scenes and accumulating a large number of straightforward "rich" symbols. They only mimic the space to create an illusion, ignoring the couple 's experience. I don't know for what reason, such a wedding-related design with the most ceremonial needs is rarely really thought and designed.
Based on a 500-square-meter old villa to achieve these three goals, we take advantages of Erhai scenery, to create different possibilities for realizing wedding scenes in existing building, and to give couple special travel experience. The spatial experience is different from the Dali's traditional homestay (local style, mainly natural materials such as earth, wood, stone, etc.). This design is not limited to the single commercial purpose of wedding photography, but to meet the indispensable parallel needs of ‘easy, romantic and casual’, so that couples can enjoy themselves in the travel.

Dali is a place with enough sunlight. How to use skylight to interact with various spaces (exhibition, residence, leisure, etc.) has become our first choice. We don't want to use mirrored material that is too sharp and cold, and we hope that material can reflect outdoor space in a vague way, creating an embarrassing effect. Polycarbonate has become our first choice, translucent, smooth and easy to operate. The translucent Polycarbonate are placed in the ceilings and walls of different spaces, and colorful LED lights are placed behind it which interacts with the white walls. From the entrance walkway to the entire space, the light-emitting surface of Polycarbonate appears directly in the form of a finished surface. In the bedroom, the Polycarbonate ceiling is also transformed into a property of space decoration to some extent. The refraction and reflection superposition in different dimensions magnify the scale of each direction of the space perception, thus changing the user's spatial feeling.

Related Projects

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Other Projects by Parallect Design

La Douce Patisserie Bakery
Suzhou, Jiangsu Province
Sake Dojo
Suzhou
Kalakal Tibetan Cuisine and Culture Center
Shangri-La City
Oneswear Wuhan K11 Shopping Art Center
Wuhan
Lim Pizza Store
Suzhou