Piazza & Art Space

Gujiaying
Architects
Atelier TeamMinus
Location
Gujiaying
Year
2019
Team
Brian Zhang Li, Xue Bai, Hao Wang, Mingqi Zhang, Yufeng Wang, Huimeng Yang, Mingyue Huang

Sitting in the center of the Gujiaying horticulture village, the building features a piazza made of traditional tiles bending upwards, revealing the subterranean art space below.

A frame at the southern end of the piazza pays tribute to a legendary stage that had existed here by the turn of the 20th century, while windowing the Yongning Pavilion and the Tiantian Hill to the north.

A suspended footbridge winds its way down beneath the raised north-west corner of the piazza, leading to the semi-open sunken courtyard, before entering the indoor exhibition space. The subterranean space features an array of special columns that have cooperated lighting in the upper part, and decorated with stainless steel on the lower part, each column is tapered towards both ends.

Related Projects

  • Umbau und Sanierung Westflügel Erlacherhof
    Bellorini Architekten AG
  • SAC Finsteraarhornhütte
    Ruch Architekten
  • EFH, Wohnhaus
    Ruch Architekten
  • KD 195, Luxuswohnungen und Spa am Kurfürstendamm
    Nau2
  • Danfoss Universe
    J.MAYER.H and Partners, Architects mbB

Magazine

Other Projects by Atelier TeamMinus

Jianamani Visitor Center
Yushu
Aranya Qixing Youth Camp
Qinhuangdao