Reconstruction and conservation of historial buildings in Jieshou Village

Songyang County
Architects
Wang Weijen Architecture
Address
Jieshou Village, Songyang County
Year
2017
Stories
1-5 Stories
Client
Chishou Country Government of Songyang County, 松阳县赤寿乡政府

Starting from the reconstruction of Village-Hall as catalyst, the design kick-off a series of projects restoring and reactivating public buildings and open spaces along the historical street in Jieshou, Songyang, including Plaza of Village-Hall, Relic-site of Water-God Temple, Village Family Shrine, and Village School. While the new Village-Hall opens up an urban cross-section connecting the historical temple to the waterfront, the renovation of signature Courtyard Houses including Zhuo-Lu, Juyi-Tang and Minggaoshao-Fu, also opens up private courtyards to public streets and patios, linking village spaces into fabric, extending them to the surrounding nature of mountain and fields. Connecting points by points into lines and networks, the rural strategy of acupuncture by Wang Weijen Architecture intends to bring together architecture with community and social spaces, integrating production and culture tourism with village daily-life.

Related Projects

  • Ulm Public Prosecutor’s Office
    Schulz und Schulz
  • Studie Crusch
    CAVIGELLI & ASSOCIATES AG
  • Wohnungsbau "Wilhelms IX" Wiesbaden
    BGF+ Architekten
  • London Kensington
    TERRAZA BALEAR SL
  • Son Paraiba
    TERRAZA BALEAR SL

Magazine

Other Projects by Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun