Site N, Xixi Wetland Art Village

Hangzhou
Architects
Wang Weijen Architecture
Location
Hangzhou
Year
2011
Stories
1-5 Stories
Client
西溪湿地公园工程建设指挥部

The site sits on three narrow strips of land opens to water views both in their front and back, provoking our senses toward mountain, water, sky and the field. Different situations of landform lead to possibilities of shaping various linear landscape experiences. Through the composition of a series of architectural viewing instruments each designed for different positions and viewing angles, the project intends to reverse the process of mo[ve]vie[w] and reframe our scenic experiences, exploring new conditions for our perceptions toward landscape, or mountain and water.

Related Projects

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Kindergarten Kranebitten
    reitter_architekten
  • Gradonna Mountain Resort
    reitter_architekten
  • Kleingartenwohnhaus Satzberg Alt
    Baukooperative GmbH
  • NOOBA
    Nader Interior GmbH

Magazine

Other Projects by Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun