Swimming Hall of Dongguan Taiwanese Businessmen’s School

Dongguan
Architects
Wang Weijen Architecture
Location
Dongguan
Year
2009
Stories
1-5 Stories
Client
东莞台商学校
Architecture Design Partner
Southern China Design Institute of Architecture

The design challenges the conventional design for sport facilities-usually of long-span and large volume, competition oriented, and intend to create a sequential water courtyard with hierarchy of spaces. It re-programs the facilities into different size of pools: L, M, and S.

The building also intends to be facilities that would be able to “breath”- be able to open itself up completely during the summer and close off during the winter. By breaking the boundary of indoor and outdoor, creating intermediate spaces of veranda, it increases the volume of building for the summer and reduces its volume that needed heating system during the winter.

Related Projects

  • Ulm Public Prosecutor’s Office
    Schulz und Schulz
  • Studie Crusch
    CAVIGELLI & ASSOCIATES AG
  • Wohnungsbau "Wilhelms IX" Wiesbaden
    BGF+ Architekten
  • London Kensington
    TERRAZA BALEAR SL
  • Son Paraiba
    TERRAZA BALEAR SL

Magazine

Other Projects by Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun