The Big Box

Basel, Switzerland
Architects
playze
Year
2006
Cost
0 - 100K
Stories
1-5 Stories
Client

kreisvier GmbH

Location
Basel, Switzerland

Completed in
October 2006

Built area
15m2

Team
Mengjia He, Pascal Berger, Marc Schmit

the big box is a mobile event space. it is built within a recycled freight container and can therefore be hauled by a standard truck rig and set-up at an event location within a few minutes. thanks to a flexible furniture system fixed to one single pole, the container can be easily converted from a bar to an exhibition place, from a ticket booth to a lounge or even host a small performance. the aesthetic purity of the interior is meant to contrast the roughness of the industrial exterior.

Related Projects

  • Casa-sakanoue
    acaa / Kazuhiko Kishimoto
  • Kunst im Herzen
    Dost Stadtentwicklung Architektur Innenarchitektur
  • Sanya Phoenix Island - Commercial-Leisure Cultural Centre
    Studio Georges Hung
  • Genussregal - Vinofaktur Vogau
    BWM Architekten
  • Museum Luthers Sterbehaus
    neo.studio neumann schneider architekten

Magazine

Other Projects by playze

Refugium Beelitz
Beelitz, Germany
9 Jiantang Courtyard Villa
Shanghai
Prussien
Basel, Switzerland
German Pavilion Expo 2010 (local architect)
Shanghai
Maison Machtum
Machtum, Luxembourg
Swiss Green Tower
Changzhou