The Quayside

© Kris Provoost
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Kris Provoost
© Nirut Benjabanpot
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Kris Provoost
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© Nirut Benjabanpot
© CL3
Architects
CL3 Architects
Location
Year
2019

Project Name: The Quayside
Project Location: 77 Hoi Bun Road, Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong
Project Type: Commercial
Site Area: 6,843m²
Completion Time: July 2019
Interior Design Firm: CL3 Architects Limited (https://www.cl3.com/)
Designers: William Lim, Clinton Tsoi, Howard Man
Photographers: Nirut Benjabanpot, Kris Provoost
The Quayside is an innovative mixed- use development that promotes a healthy working environment mixing work, dine, recreation, relaxation into a green oasis amidst an industrial neighbourhood in Hong Kong.

With the office lobby on the ground level, retail on the first and second levels, and a large green podium on the third level, circular openings were created to visually connect and integrate the various functions, while planting with self irrigation and lighting system forms column structures puncturing through these openings.

A grand spiral stair connects the second to the third level 4,300m² podium garden, equipped with a jogging path. The criteria for a WELL certification that includes air, water, nourishment, light, fitness, comfort and mind are carefully integrated to achieve a healthy work place amidst a stark, industrial context being transformed.

Awarded both LEED Platinum and BEAM Plus Platinum certification with WELL GOLD certification due to receive (delayed due to COVID-19).

The notion of “green” is achieved in these main gestures:

1) Incorporating massive amount of planting through self irrigation system. Creating vertical green columns by puncturing the floors and creating connectivity.

2) Utilizing a passive solar design with brise-soleil to filter heat on the perimeter, fully openable shop fronts on the interior to bring natural light into the space.

3) Incorporating recycle bins, healthy vending machines, relaxation podium, jogging trail, smart information systems to achieve the highest level of WELL standard.

4) Creating interconnectivity among office reception and the retail podium through creation of slab openings to enhance a work-rest-play balanced lifestyle.

The beauty of green oasis blurs the boundary of the building and integrates its interior and exterior. People who work here can not only work in a healthy and comfortable way, but also find what they need without going out. What CL3 creates is a new and avant-garde complex
functional space.

Related Projects

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten BSA SIA AG
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Magazine

Other Projects by CL3 Architects

Hyatt Regency Beijing Shiyuan
Beijing
H Code
Nina Ballroom & Nina Bridal Suite
H Zentre
InterContinental Chongqing Raffles City & L42 Residential Clubhouse