XY Yunhouse Pavilion & Pool

Xingping Town
Yoga Pavilion& Pool
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space & Pool
Photo © Fangfang Tian
Night Aerial View
Photo © Fangfang Tian
Night View
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space
Photo © Fangfang Tian
Jacuzzi View
Photo © Fangfang Tian
Tree Pool within Pool
Photo © Fangfang Tian
Yoga Pavilion& Pool
Photo © Fangfang Tian
Yoga Pavilion& Pool
Photo © Fangfang Tian
Yoga Pavilion& Nature
Photo © Fangfang Tian
Yoga Pavilion& Nature
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space
Photo © Fangfang Tian
Yoga Space
Photo © Fangfang Tian
Fireplace
Photo © Fangfang Tian
Fireplace Interior
Photo © Fangfang Tian
Aerial View
Photo © Fangfang Tian
Architects
Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)
Location
Xingping Town
Year
2018
Client
XY Hotel Management LLC.
Site Area
828 sqm
Scale
Landscape 255 sqm,Pavilion192 sqm
Design / Built
2017 / 2018

It's a tectonic experience for the mind, the body and the landscape.

The project is situated on a small plateau at the foothill behind Yangjia Village where the acclaimed Yun House Eco-resort is located. Through minimum ground leveling and maximum preservation of views and vegetation, the design juxtaposes a pair of swimming pools and a yoga pavilion of almost equal dimensions parallel on the site, forming a high point in the hotel’s spatial sequence.

The footprint of the swimming pool is nearly equal to the yoga pavilion. Adjacent to the path, the lower part of the site houses the infinity pool which directs views towards village, trees, and rocks, while the shallow upper pool under the pavilion directs views towards mountains, clouds, and stars.

The architecture pays tributes to the Nature in a minimalist way. A curved steel wall and an A-shaped steel column support the 8-meter by 24-meter steel canopy. A 50-metre long anti-ultraviolet translucent Sunbrella® fabric replaces the typical glass door and window façade. Hanging between the ceiling and polished terrazzo flooring, the super-lightweight curtain of 127-gram per square meter captures a poetic panoramic view from the front village to the back mountains.

Related Projects

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Other Projects by Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Power Station Auxiliary East Building
Shanghai
Beijing Cidi Memo iTown
Beijing
No.18 Guan Shu Yuan Hutong
Beijing
EXPO Future Store
Shanghai
Dongguan Toy Warehouse
Dongguan