Photo © Christian Richters
Photo © Christian Richters
Photo © Christian Richters
Photo © Christian Richters

Galleria Department Store

 Back to Projects list
Address
515, Apgujung-dong / Kangnam-ku, 135-110 Seoul, South Korea
Year
2004
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed
Client

Hanwha Stores Co., LTD

Data
Building area: Façade 3.278 m², interior 21.986 m²

Programme
Façade design, refurbishment of interior, design of interior furniture

Credits
UNStudio (Architect Schematic Design and Design Development phase): Ben van Berkel and Caroline Bos with Astrid Piber, Ger Gijzen, Cristina Bolis, Markus Hudert, Colette Parras, Arjan van der Bliek, Christian Veddeler, Albert Gnodde, Richard Crofts, Barry Munster, Mafalda Bothelo, Elke Uitz, Harm Wassink

Advisors
Structural engineers: Arup & Partners, Arjan Habraken (Schematic Design)
Lighting Design: Arup Lighting, Rogier van der Heide IALD, Simone Collon
Wayfinding Design: Bureau Mijksenaar, Martijn Geerdes (Design Development)

Executive Architects
Façade Design: RAC – Rah Architecture Consulting Executive architects
Interior Design: Kesson International Executive
Lighting Design: Eon/SLD

Contractors
Façade Construction: Dongshin C G E Co. Ltd, Dongshin Glass Co. Ltd.
Façade Lighting: Xilver B.V.
Interior Construction: Hanwha Engineering & Construction Corp.
Façade Construction: Hanwha Engineering & Construction Corp.

The Galleria Department Store project had two main goals. The first was a new façade that projects a lively, ever changing surface. In total 4330 glass discs are mounted on the existing concrete skin of the building. The glass discs include special dicroic foil generating a mother-of-pearl effect during the day, whilst during the night each glass disc is lit by LED lights which are able to be programmed to create a multitude of effects. The second goal was the renovation of the interior into a luxurious integrated design. Inspired by the catwalk the customer finds himself immersed in the world of fashion while moving through the generous corridors. The interior design focuses on the elimination of superfluous details and introduces new integrated Big Details.

Other Projects by UNStudio

Erasmus Bridge
Rotterdam, Netherlands
Music Theatre
Graz, Austria
Mercedes-Benz Museum
Stuttgart, Germany
Collector's Loft
New York City, USA
Theatre Agora
Lelystad, Netherlands
VilLA NM
New York, USA