Guiyang Huaxi Soho

 Volver a la lista de Proyectos
Año
2008

Time: 2008.07

Location: Guiyang, China

Client: Hualong Investment Group Ltd

Building area:15,500 m2

Our concept is mixing between SOHO, Commercial Art and Nature .

For the commercial, we use the natural slope to create a forest . This is a shopping forest . The perforations in the slab of the upper level imitates the passage of the light through the leafs of the trees . This allows us to illuminate the shopping area . Those perforations inside the shopping center are also green spaces, green boxes ; it ameliorates the shopping experience and makes you feel like if it was not only made to do shopping but also a promenade . This shopping area is destinated to the local art craftsmanship and the natural farm product . This area constitutes 40 % of the program . The rest is located in the upper floors . It concerns SOHO . Our SOHO idea is to create artists SOHO .We divided the program into 15 units . Each unit is a window of 2 sides : one looking outside, the other one turned on the inner space . The part oriented out is made to capture the natural landscape scenery, the mountains, the rice-paddies the green-belt and the other projects . The inner window is a show case for the artists where they can display, exhibit their production . The unit is not only a common place to work and live but it is also a place to see scenery . It is an Art-Living and Natural-Living box . Finally, on the top of all the units, you find an outdoor terrace used for outdoor spa . The roof top of the shopping plate is a sculpture garden integrating Art and Leisure.

Otros proyectos de Hou Liang Architecture

Zabel Park
Dubai, United Arab Emirates
The Lebanese-Omani Center
Beirut, Lebanon
Performing Art Center
Sundsvall, Sweden
The Earth Memorial
Sichuan
The John Paul Ii Center
Cracow, Poland
The Seoul Performing Arts Center Ii
Seoul, South Korea