Performing Art Center

 Volver a la lista de Proyectos
Año
2008

Time: 2008.08

Location: Sundsvall, Sweden

Client: Municipality of Sundsvall

Competition: International design competition

Award: honorable mention

Building area:10,420 m2

The black-boxes are the most efficient way to provide flexibility in such performing space .  

By arranging these black-boxes in a loose way, corner to corner, we create spaces in between : they can be used as walled gardens . In the summer time, the visitors can enjoy the outdoor space during the intervals of a play . 

In order to improved the sound quality of the theater, the entire building is surrounded by an enclosed belt, which acts as a noise barrier for the inside performing place . 

This belt is composed of two cofunctions, the upper floors are offices and the groundfloor is dedicated to circulation spaces for the different theater’s rooms . This is totally transparent, from the Piazza to the walled gardens, creating curiosity for visitors passing by.

Otros proyectos de Hou Liang Architecture

Guiyang Huaxi Soho
Guiyang
Zabel Park
Dubai, United Arab Emirates
The Lebanese-Omani Center
Beirut, Lebanon
The Earth Memorial
Sichuan
The John Paul Ii Center
Cracow, Poland
The Seoul Performing Arts Center Ii
Seoul, South Korea