Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre

Taipei
Arquitectos
Wang Weijen Architecture
Dirección
Bai Sha Wan Beach, Taipei
Año
2007
Pisos
1 - 5 pisos
Cliente
台湾交通部观光局北海岸及观音山国家风景区管理处
Architecture Design Partner
Northern. Space Design

The design of Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre responses to the strong wind and sand in winter and the intense sunlight in summer. The architecture works with the topography and changes the traditional binary relationship between landscape and architecture. It is expected that the architecture could act like trees and rocks which integrate with the landscape. The existing building and the new visitor center are connected by slanted slabs, and visitors could walk along the landscape terrain to the grassland on the rooftop. These folded slabs also reflect the indoor activities, the changing shadow profile as well as the waterfront landscape. The L-shaped building mass is arranged according to the contour and the retaining walls, creating an open plaza in front facing the sea. The undulating rooftop not only integrated with the topography, the various-sized tilted slabs at the north also brings natural sunlight into the interior spaces. These large pieces of roof slabs also provide shading for the naturally ventilated semi-outdoor spaces where visitors’ activities take place. Walking from the carpark behind, across a framed view entrance, and passing the shaded walkway along the building to the beach in front, visitors can experience a fascinating scenery.

Proyectos relacionados

  • De Vinos y Viandas
    Zooco
  • HA14 Einfamilienhaus
    Schiller Architektur
  • Goodman
    Zooco
  • Big and Tiny
    Zooco
  • M4
    Zooco

Magazine

Otros proyectos de Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Community College, Lingnan University
Tuen Mun
Swimming Hall of Dongguan Taiwanese Businessmen’s School
Dongguan