Community College, Hong Kong Polytechnic University

Hung Hom
Arquitectos
Wang Weijen Architecture
Ubicación
Hung Hom
Año
2009
Pisos
5 - 20 pisos
Cliente
香港理工大学
Architecture Design Partner
AD+RG

As the new campus for the Hong Kong community college, this 20 stories-high urban campus located near the KCRC railway terminal at Hung Hum seeks for alternative ways to approach the podium and tower typology. The podium is articulated into three levels of public terraces cascading along the main pedestrian path. It also branches out through the sky bridge connecting the surrounding campus buildings.

The tower design is an opposition against the typical model of vertical campus buildings dominated by vertical lift cores and the layout of classrooms around it. It looks into possibilities of creating a series of greenery void as sky gardens, and an alternative circulation system connecting these sky plazas all the way up. Four strategic voids are created vertically and each became activity centers for four levels of classrooms. The library is arranged at the center of the tower as the new datum level to redistribute the movement patterns. The façade articulation of the tower also reflects the pattern of the four-level module and solid-void rhythm.

Proyectos relacionados

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Otros proyectos de Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun