Library, Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)

Shenzhen
Arquitectos
Wang Weijen Architecture
Dirección
Longgang District, Shenzhen
Año
2017
Pisos
5 - 20 pisos
Cliente
The Chinese University of Hong Kong (Shenzhen), 香港中文大学(深圳)
Equipo
Wang Weijen/ Xie Jing/ Feng Li/ Wang Haoran/ Su Chang/ Tian Yi/ Li Shuqing, 王维仁/谢菁/冯立/王浩然/苏畅/田一/李抒青

The design of library of Shenzhen Campus of the Chinese University of Hong Kong breaks the six-floor large volume into two three-floor C shape volume. Through turning and elevating, it becomes coherent with the entrance and green land of the campus, keeps the sight from central green land to the hill, and maintain a natural landscape for the campus.

The library’s center is a hall with multi-story-high book shelves and skylight. This space extends all the way to the bottom of the building, which is the reading room. The outdoor spaces of the library are yards, corridors, and platforms, and they fit to the indoors hall and rooms, creating frame view for both interior and exterior. The design is based on a high storage efficiency module and lead indirect light to the reading space through transition from external wall to partition and wood and metal sunshade. On the elevation we designed recessed veranda and opened wall, to support a thick and flexural upper volume. And along with people’s walk, they get various views of this building with traditional image and temperament of a university.

Proyectos relacionados

  • De Vinos y Viandas
    Zooco
  • HA14 Einfamilienhaus
    Schiller Architektur
  • Goodman
    Zooco
  • Big and Tiny
    Zooco
  • M4
    Zooco

Magazine

Otros proyectos de Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun