Reconstruction and conservation of historial buildings in Jieshou Village

Songyang County
Arquitectos
Wang Weijen Architecture
Dirección
Jieshou Village, Songyang County
Año
2017
Pisos
1 - 5 pisos
Cliente
Chishou Country Government of Songyang County, 松阳县赤寿乡政府

Starting from the reconstruction of Village-Hall as catalyst, the design kick-off a series of projects restoring and reactivating public buildings and open spaces along the historical street in Jieshou, Songyang, including Plaza of Village-Hall, Relic-site of Water-God Temple, Village Family Shrine, and Village School. While the new Village-Hall opens up an urban cross-section connecting the historical temple to the waterfront, the renovation of signature Courtyard Houses including Zhuo-Lu, Juyi-Tang and Minggaoshao-Fu, also opens up private courtyards to public streets and patios, linking village spaces into fabric, extending them to the surrounding nature of mountain and fields. Connecting points by points into lines and networks, the rural strategy of acupuncture by Wang Weijen Architecture intends to bring together architecture with community and social spaces, integrating production and culture tourism with village daily-life.

Proyectos relacionados

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Otros proyectos de Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun