Stepped Courtyards

Changle, Fuzhou
Foto © Jin Boan
Foto © Chen Cheng
Foto © Jin Boan
Foto © Jin Boan
Foto © Chen Cheng
Foto © Jin Boan
Foto © Jin Boan
Foto © Jin Boan
Arquitectos
OPEN Architecture
Ubicación
Changle, Fuzhou
Año
2014

This project is the staff dormitory for Net Dragon Company’s new campus by the sea shore. The main idea is to create a collective living commune with inward-facing and semi-autonomous forms that foster a strong sense of community. 3 square-shaped buildings with large central courtyards are arranged on the site at different angles. 

 

By stepping down in different ways according to wind and views, 3 buildings each have a series of carefully landscaped open terraces shared by the residents. This also opens up the otherwise enclosed central courtyards to the surrounding nature. 

Communal living and social interactions are of particular significance to these employees who are otherwise immersed in creating the virtual fantasy world every day. More importantly, staffs in different positions are living together equally, sharing the same resources and public spaces, which reflects and stimulates positive changes to the culture of the company.

 

Proyectos relacionados

  • Kindergarten Kranebitten
    reitter_architekten
  • Gradonna Mountain Resort
    reitter_architekten
  • Kleingartenwohnhaus Satzberg Alt
    Baukooperative GmbH
  • NOOBA
    Nader Interior GmbH
  • Baumeisterei Steinberger
    Baukooperative GmbH

Magazine

Otros proyectos de OPEN Architecture

Studio-X Beijing, Columbia University GSAPP
Beijing
2nd Ring 2049
Beijing
Beijing No. 4 Middle School Fangshan Campus
Beijing
Gehua Youth and Cultural Center
Qinhuangdao
Netdragon Commune
Fujian
Open Nature
Shenzhen