Sunrise Plaza

Shanghai
Arquitectos
Scenic Architecture
Año
2007

Before designing the building, we reorganized the circulation system around the site to improve the existing traffic situation, which was problematic for years to the surrounding residential area.

The building is shaped by an “S” volume to gain more south-north surfaces for natural light and ventilation on this east-west oriented site.  It gives two semi-enclosed exterior spaces to the project: the east courtyard offers efficient areas for the drop-off and lobby entry while the west courtyard stays on the third floor to provide a quiet outdoor garden for the tenants of the offices.  A linear staircase in the double-height lobby links these two courtyards vertically to create more opportunities for public activities.

The exterior wall is formed by the transparent sunshade curtain wall and the solid stone panels.  These two wall types transpose with each other at corners to reduce the solidity and heaviness of the building mass.  More taken as an urban gesture, this sculptural language expresses a friendly scale to the residential context while keeping the building’s own corporate identity.



Project Name: Sunrise Plaza

Location: Shanghai

Use: Office

GFA: 18,972 sqm

Design/Built: 2005.3 / 2007

Team: Zhu Xiaofeng, Xu Lei, Cai Jiangsi, Gao Zhenzhen, Li Qitong, Jing Bo, Shi 

Proyectos relacionados

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Otros proyectos de Scenic Architecture

Community Pavilion at Jintao Village
Jintao
Chunshen Vanke Community Center
Shanghai
Qing Song Wai Garden
Qingpu
Zhujiajiao Museum of Humanities & Arts
Shanghai
Dashawan Beach Facilities at Liandao Island
Liandao Island