Vanke Experimental Kindergarten

Shanghai
Arquitectos
Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)
Dirección
Zhangjiang, Shanghai
Año
2016
Cliente
Shanghai Zhangjiang (Group) co. Ltd.
Size
7,343sqm
Design / Built
2015/ 2016

How to form the Kindergarten in a long and narrow triangular space with complex city context and less site area is the main challenge of this project. At the same time, the building should be able to inspire children to explore and learn while feeling safe and comfortable.

The strategy is to enclose a triangular atrium instead of the usual inner long corridor. Four volumes with the atrium are connected by an outdoor corridor and form a special public space with different width. Besides some children activity spaces are located in the elevated ground floor to release the tension against the narrow site. The triangular atriums and part of the roof spaces are as well the favorite communication space for children.

Proyectos relacionados

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Otros proyectos de Atelier Liu Yuyang Architects (ALYA)

Power Station Auxiliary East Building
Shanghai
Beijing Cidi Memo iTown
Beijing
No.18 Guan Shu Yuan Hutong
Beijing
EXPO Future Store
Shanghai
Dongguan Toy Warehouse
Dongguan