Wangjiang Park

Hangzhou
Visualización © KI Studio
Visualización © KI Studio
Visualización © KI Studio
Dibujo © KI Studio
Visualización © KI Studio
Visualización © KI Studio
Visualización © KI Studio
Visualización © KI Studio
Landscape Architects
KI Studio
Ubicación
Hangzhou
Año
2009
Coste
No divulgado
Pisos
No divulgado

The site encompasses an area of approximately 4 hectares along the foreshore of the Qiantang River. Key challenge of the project included the seamless integration of the bridge, an underground parking garage for 330 vehicles, a shopping complex and restaurants/tea houses within a major park that spanned a five metre vertical elevation. The project applies sustainable design initiatives both in the built form elements, landscape design and water sensitive design. The theme reflected the significant cultural “tidal wave” of the Qiantang River, and the wave-like bridge form creatively links the river promenade to the park, and new CBD with wave-like forms and spaces.

Proyectos relacionados

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design

Magazine

Otros proyectos de KI Studio

Lane Cove Tunnel, pedestrian bridge, bus interchange and public plaza
Lane Cove, Australia
Hangzhou New CBD Bridge Competition
Hangzhou
Gunyama Park and Aquatic Centre
Sydney, Australia
Desert Knowledge Precinct - Review of masterplan
Alice Springs, Australia
Marrickville Water Play Park
Marrickville, Australia