Beijing Kids Town

Beijing
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Photo © LLAP
Architectes d'Intérieur
DUTS Design Shanghai Office
Lieu
Beijing
Année
2021
Équipe
Architect in charge: Ling Zhong, Architectural design: Michael Shi, Toto Hu(parametric modeling), Y i n g l i u, Tao Wan,Yingqi Hu

Infinite Mobius Ring--- Beijing Kids Town

Children are our hope and future. The increasingly diversified children's activity space brings them,a richer growth experience and more family interactions, in return, parents can better accompany their children's growth. DUTS design has recently finished a new kids project – Beijing Kids Town. As the largest kids town in the south of Beijing, it covers an area of approximately 14,000 square meters. Inspired by the “Mobius Ring”, DUTS creating a "Infinite Happy World" that combines kids playing, family leisure, retail, restaurant, themed theater, cultural activities, kid’s education and pop-up exhibitions.

Beijing LIVAT Center is located in the south of Beijing, with a construction area of approximately 550,000 square meters. It is developed, operated and managed by the IKEA Group. As a family-friendly shopping mall from Northern Europe, LIVAT is committed to creating a relaxed, comfortable and special environment and experience for the public.

When DUTS design team saw this site, they considered not only the color and form of the space, but also "How to activate this field through design? We don’t only want to make everyone see its appealing and feels fun, but also to create a natural flow of people through the design for the entire site. If people refuse to go deep in the field, this will be a huge problem for business operations.”

The "Mobius ring" is a unique infinite continuous two-dimensional single-sided ring structure in a three-dimensional space. The landing of such a topological geometric prototype was a great challenge for designers. This design fully analyzes the height, distance, fluidity and other data in the site through the digital translation of the geometric prototype of the Möbius ring. After countless iterations and evolutions, the space is restored perfectly under the condition of limited cost. The uniqueness of the ring combines different functions with the ring, opening up unlimited possibilities in a limited space, greatly increasing and opening up the commercial experience and display interface, making the walking and playing experience space endlessly extend.
The "skyline" is composed of a zigzag and flowing grid at the top, like the flow of time, forms a natural flow guide for people, creating an "infinite world", making the 14,000 square meter space an organic whole.

The "infinite" extended space brings more fun to explore for children. Through the flow of space design, a healthy retail ecosystem is formed. Digital design brings more imaginative possibilities for spatial modeling. Small and medium-sized unit spaces of different scales are like lively little elves, floating, rotating, or jumping under the "gentle envelopment" of the overall space. The ever-changing posture expands the tension of the space, and also guides the children to explore and stimulate more imagination and creativity.

This "Mobius ring" aims to please both children and adults from two aspects.
Beijing Kids Town creates a relaxed and happy family leisure space for both groups. We hope to create a "happy bond" between big and small hands with the power of design.

The simplicity and elegance of adult aesthetics is maintained at a range of more than 1 meter above the line of sight. The white perforated aluminum plate and GRG material make the space pure and elegant. Through different changes in lighting, the indoor space can present a variety of atmospheres. While parents can rest assured that their children can play, they also have a variety of shopping and resting spaces.
The area where the line of sight is below 1.2 meter appears colorful for children. The suspended space with a sense of enclosure also brings more exploration fun for children and becomes a paradise for them to linger. The interior is filled with a strong artistic sense and a safe and intimate arc-shaped design. This design not only allows the children to enjoy the experience with peace of mind, but also allows every customer who enters the space to obtain a pleasant visual enjoyment.

Beijing KIDS TOWN organically connects multiple "Infinite Happy World" themes and supporting activity spaces with an infinite flow and circulation of space, creating a complex happy family experience. The design creates not only an infinitely flowing space, but also a joyful bond between parents and kids.

Beijing Kids town offers varies activities such as playing, education, and fashion. The immersive space design and multi-dimensional family business combination create a colorful, interesting, healthy and safe kids town. The fun world allows children to grow up happily with great experience and infinite exploration, and let the family embark on a wonderful journey of "Infinite Happy World" together.

Projets liés

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Magazine

Autres projets de DUTS Design Shanghai Office

Library on Zijin Campus
Nanjing
English Giraffe in Shanghai
Shanghai
Flowing Chapter---Space Renovation Design for English Giraffe
Shanghai
Linxia Olympic Sports Center Stadium
Linxia
PARK by balabala
Foshan