Dormitory, The Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)

Shenzhen
Architectes
Wang Weijen Architecture
Adresse
Longgang District, Shenzhen
Année
2017
Étages
5-20 étages
Client
The Chinese University of Hong Kong (Shenzhen), 香港中文大学(深圳)
Équipe
程骁/钱健石/谢菁/冯立/陈乐怡, Cheng Xiao/ Qian Jianshi/ Xie Jing/ Feng Li/ Chen Leyi

The dormitory of Shenzhen Campus of the Chinese University of Hong Kong breaks the tradition of lift lobby and double loaded corridor in dormitory design. It arranged platforms and courtyards on various levels and provides a few kinds of outdoor space with communal facilities. The daily activities of students connect indoor and outdoor space for different layers- in the building there are canteen and reading room with yards, platforms, and corridors; On the upper floors there are small reading rooms or lounges with garden in the air; And for dorm rooms there are open spaces for washing machines and mailboxes. The dormitory building on the west is located on the slope, so we designed a lifted podium to reduce digging work. And the three towers on it forms two L-shape open yards facing the campus and the back hill. Besides continuous outdoor space on ground and podium level, the three towers are connected to each other every two floors, forming garden and lounge in between and let in natural light and ventilation, which challenges the common experience of vertical disposition system.

Projets liés

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Autres projets de Wang Weijen Architecture

Reconstruction and conservation of historial buildings in Jieshou Village
Songyang County
Reconstruction of Courtyard Houses of Pingtian Village
Songyang County
Library, Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)
Shenzhen
Fumin Primary School
Taichung
Music School, Tainan National University of Art
Tainan