Music School, Tainan National University of Art

Tainan
ground floor plan
Architectes
Wang Weijen Architecture
Lieu
Tainan
Année
2008
Étages
1-5 étages
Client
台南艺术大学
Architecture Design Partner
EDS Group

Inspired by the graphical representation of Bela Bartok’s composition for strings percussion and Celeste, this design testing the new possibility of courtyard sequence along the landscape, as the notation of a music score, explores the relationship of space and music. By reinventing the local vernacular form as well as its tectonic and material potential, this design also responds and reinterpret the natural and cultural landscape of the region.

A series of L-shaped dormitory courtyard array along the contours of the slope, while the linear music practice rooms stretch outwards from which, spread out orderly into the prairie like music notes. A major axis of pedestrian bridges and walkway parallel to the contour lines therefore, cut perpendicularly through serious of courtyard and making new terraces and special rehearsal halls. This levelled pedestrian movement starts from the library plaza, extended northward and ends in a view platform facing the reservoir, connecting all the upper floors of four music courtyards, creating large view openings framing the adjacent rolling hills and mounts.

Projets liés

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Autres projets de Wang Weijen Architecture

Reconstruction and conservation of historial buildings in Jieshou Village
Songyang County
Reconstruction of Courtyard Houses of Pingtian Village
Songyang County
Dormitory, The Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)
Shenzhen
Library, Chinese University of Hong Kong (Shenzhen)
Shenzhen
Fumin Primary School
Taichung