Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
Foto © Schran Images
strategy
Disegno © INCLS
adaptation process
Disegno © INCLS
masterplan
Disegno © INCLS
exploded axonometric
Disegno © INCLS
1st floor plan
Disegno © INCLS
2nd floor plan
Disegno © INCLS
3rd floor plan
Disegno © INCLS
4th floor plan
Disegno © INCLS
5th floor plan
Disegno © INCLS
South elevation
Disegno © INCLS
East elevation
Disegno © INCLS
North elevation
Disegno © INCLS
West elevation
Disegno © INCLS
section
Disegno © INCLS
section
Disegno © INCLS
perspective section
Disegno © INCLS

Zhelin Community Service Center

 Torna alla Lista di Progetti
Indirizzo
No. 433, Xintang Road, Zhelin New Town, Fengxian District, 201424 Shanghai
Anno
2018
Costo
1M - 100M
Piani
1-5 Piani
Cliente
Zhelin New Town Administration
Team
Bing Bu, Chen Ye, Qian Tongshen

Zhelin Administration and Community Service Center Building is located in Zhelin New Town of Fengxian District in suburb Shanghai. The currently completed design started as a retrofitting. Originally the building was planned as a retail venue without clear program configuration, but deep building depth and decorative façade languages matching neighboring residential quarter. When One Design was invited to redesign the building to accommodate the administration and community service functions, the underground part of structure has been just constructed per original design.

The primary pursue in retrofitting is to maximize natural ventilation and lighting. Hence a central volume was removed and added to the southeast corner. A central void is created. It is serving not only as a technical interface between human and nature for ventilation and lighting reasons, but also as an active vertical garden bonding with nature. The void opens to eastside with a river view and contains several landscaped terraces. Two curved outdoor stairs connect the terraces and ensure the vertical garden as pleasant and tangible experiences to people then just visuals. With the added volume in southeast corner, the extended south façade becomes more symmetrical, and marks a solid end to the axis from an artificial lake to south, underlying a proper gesture of civic building to nearby public space.

The irregular building form on north and west side was kept following sun shadow setback requirements. Two distinctive materials, glass-fiber reinforced concrete panel and composite wood panel were utilized to help forming a logically clear composition of volumes with hierarchies of transparency and solidness. Together with the balconies and flyover connecting corridors, a rich vocabulary of façade language was created to make this rather solid and cubical building more permeable, more as a group of varied elements collected than a monolith carved-out.

Altri progetti di INCLS (One Design)

JD Tower
Shanghai
Shanghai LDV Building
Shanghai
Wulongtan Resort Hotel
Ningbo
Pudong Waterfront
Pudong
South Tai Lake Strategic Planning
Space created by Light and Wind
Beijing / Taichung / Washington DC