Banu Restaurant

Zhengzhou Shi
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Disegno © Studio Link-Arc
Architetti
Studio Link-Arc
Sede
Zhengzhou Shi
Anno
2019
Cliente
Banu Hotpot Restaurant Co. Ltd
Team
Sanhoi Lam(Kane AUD), Vivianna Wang, Mariarosa Doardo
Yichen Lu, Ted Kane (Kane AUD)
Chief Architect
Chen Chen
Lighting Design

The Banu Restaurant design project includes the replacement of the interiors and façade of a 2,100-m2 building in Zhengzhou China. As the Flagship restaurant for a growing and innovative franchise, it was important to the client that the project create a recognizable landmark along the main axis road, and that it be welcoming to the community.

The design sought to honor Banu, the riverman’s history, by creating a space formed from a natural, yet turbulent flow, marked by the sinuous lines of rope pull lattices. The design first breaks down the large-scale, and orthogonal structural grid of the existing building, reframing the space into a fluid organization system with a series of sculptural cones shaped for private dining and open kitchens. Additionally, two vertical conical voids are introduced at the lobby and the main seating area to tie two dining levels together. A third strategy involved the design of an organic lattice ceiling that varies in. Through varying the density, height, and size, we were able to transform the transparency of the ceiling panels, creating a sense of depth to the space as you move through it.

The interior design elements were extended to the exterior facade, which is pulled up at the entry and is connected along the ceiling, providing continuity between the exterior and interior envelopes. Through the unity of interior and exterior, the effect is a constantly changing dynamic to the street, where the public is enticed to view and join in the activities of the restaurant.

Progetti collegati

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

Rivista

Altri progetti di Studio Link-Arc

Yinhu Future School
Shenzhen
CRLand Archive Library
Shenzhen
Six Sections
Zhangzhou
CVIC Gallery
Guiyang
China Pavilion for Expo Milano 2015
Milan, Italia