DESIGN OF SUPER CITY PORTAL IN SHENZHEN NORTH STATION

Shenzheng
Architetti
IAPA
Anno
2017
Costo
1mld+
Piani
100+ Piani
Team
Paul Peng彭勃, 杜明芳, 刘约君, 刘彦姝, 叶嘉威, 敖卓毅, 张星, 曾祝希, 聂聪, Jeremy, Nicolas, Rosa

When we started to think about how to create a new world-class landmark city, a 600-year-old Chinese landscape painting became the original source of inspiration. The landscape painting depicts high mountains, dramatic rock peaks and concisely portrays the spirit of Chinese traditional culture. Combined with modern design concepts, we used the spirit of the Chinese landscape painting as the principle behind our design of space and architectural form.

From the concept of “mountain fortification” the design starts from the existing urban design, whilst considering building functionality, layout, height control, and introducing vertical stacking, mixed layouts, sky gardens, and two-story corridors. By carefully integrating building forms, a group of ultra high-rise buildings with a deliberate and powerful shape is finally produced

Progetti collegati

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Rivista

Altri progetti di IAPA

Cable Car Station Architectural Design For Qingshui Bay
Yanchuan
Sanyang Urban Wetland Park Design
Wenzhou
Guilin Waterfront Gallery
Guilin
Yin Ma Chuan of the Great Wall
Beijing
Xiachong Resorts Apartment Project
Daya bay