ETU School

Beijing
Play area - front view
Foto © Yang Chaoying
Play area - peninsula
Foto © Yang Chaoying
Play area - peninsula
Foto © Rao Gang
Playarea - peninsula
Foto © Yang Chaoying
Seating niche
Foto © Yang Chaoying
Classroom and adjacent playarea
Foto © Xuan Li
View from playarea into classroom
Foto © Wang Lei
Classroom
Foto © Yang Chaoying
Classroom with connection to mezzanine level
Foto © Yang Chaoying
Connection to mezzanine level
Foto © Xuan Li
Classroom with viewing box from upper floor
Foto © Yang Chaoying
Viewing box into classroom
Foto © Mini Liu
2nd floor reading area
Foto © Mini Liu
Multifunctional room
Foto © Xuan Li
a corner for friends
Foto © Mini Liu
in the peninsula
Foto © Mini Liu
in the peninsula
Foto © Mini Liu
exterior
Foto © Hao Hongyi
roof terraces
Foto © Hao Hongyi
outside playground
Foto © Wang Lei
view from street
Foto © Hao Hongyi
Architetti
Crossboundaries
Anno
2018
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani
Cliente
ETU school
Team
Binke Lenhardt, DONG Hao, Cynthia Cui, Ewan Xiao, WANG Xudong

In just five months, Crossboundaries transformed a small, gray, three-story industrial building into an innovative primary school using spatial interventions to encourage exploration, play, and independent thinking.

Crossboundaries removed the double-loaded office layout, made the necessary structural reinforcements and implemented an entirely new spatial pattern. By arranging special rooms like dance studios on the more intimate edge of the building, the classrooms could be placed on the side with available natural light, and allow for the introduction of new, experiential, multifunctional blocks in between. Integrated social and event spaces throughout allow education to thrive even beyond the classroom and in every corner of the campus.

Color is an important guide throughout – both metaphorically and practically. The school colors, yellow and blue, highlight the multifunctional blocks against layers of green classrooms. And green forms the connective tissue of the campus, forming a three-dimensional lap around the school to tie together the ground floor sports fields with the roof terraces of the original building. With a total length of around one kilometer, the runway supports running, climbing, playing, relaxing, and gathering for small performances and events.

The interior design of the space represents the unique vision of the ETU School – that by providing for the individual health and happiness of teachers and students, the direct interaction between them becomes richer. The multifunctional blocks in the middle of each floor organize impromptu events and can combine with other spaces, like the dance studio, to create podium-like viewing areas. Internally, they create intimate areas and reading nooks for quiet reading and rest.

The activity of the multifunctional blocks permeates into the classrooms, with small windows and special staircases enabling visual connections and interactions between student and teacher before, during, and after class. These visual connections support children’s natural curiosity to explore, and the spatial diversity of the school encourages them to engage their education.

Progetti collegati

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Rivista

Altri progetti di Crossboundaries

Crossboundaries' Office
Beijing
Archicreation
Beijing
Family Box Qingdao
Qingdao
Soyoo Joyful Growth Center
Zhengzhou
Family Box Shanghai
Shanghai
Family Box Beijing
Beijing