Jinsha Bay Country Club house

Jiangsu
Architetti
Zephyr Architects
Anno
2010
Costo
Non dichiarato
Piani
Non dichiarato

The is a 5,000 sqm golf clubhouse located on the foot of Maoshan, a famous Taoist temple mountain in Southern China.  The design seeks to make the building fade into the scenic site while also bringing the nature into the clubhouse.  Simply put, this design is concerned with light, shadow and air and its relation to the Taoist mountain.  The interactions of these elements are revealed primarily through two visual mediums - the building’s structure and the bamboo landscaping.  Both mediums enhance and mediate the relationship of the construction with the perception of light and shadow, the coming and going of the wind, as well as that of man with his natural surroundings.

Status: Completed

Client: Jinsha Bay Co.

Building Area: 5,000 sq.m.

Partner-in-Charge: Yang Ching-Chyi

Project Team: Yang Ching-Chyi, Chang Kaisheng, Yu Tong

Design Period: 2007-2008

Construction Period: 2007-2010

Progetti collegati

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Rivista

Altri progetti di Zephyr Architects

Science Valley Office & Clubhouse
Langfang
Pool at Fragrant Hill
Beijing
New Energy Campus Reception Center
Wuhan
Humanwell Group Headquarter
Wuhan
Bio-Lake Offices
Wuhan