Living in a cultural environment

Nanjing
Students
Clàudia Carreras Oliver - YTAA 2016 Finalist
Sede
Nanjing
Project video

Sociocultural center and artistic residency

"The aim of this project is to create a cultural and social space, becoming a new meeting point not only for the neighbourhood, but also for the city. This new design solves the lack of facilities and artistic residency in the surroundings, keeping the essence of the traditional culture."


My University gave me the opportunity to work far away from my hometown. So, I took it as a chance to develop a project understanding another culture and architectural traditional style.


 


In China they have lived a period of social claims against this massive way of constructing. So, the government issued a conservation plan for some parts of the city. My solar is located in one of these areas of conservation of lower buildings. The site is near a main street of Nanjing, so it will help to reconnect it to the rest of the city.

Progetti collegati

  • Umbau Wohn- und Geschäftshaus Sarnen
    Beda Dillier
  • INTERIOR FOR ZWEITWERK VOLKSWAGEN, DESIGN BY JULIAN APPELIUS
    Koy + Winkel Fotografie
  • MCPARKING, AIRPORT BER
    Koy + Winkel Fotografie
  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS

Rivista