MOMA CHENGDU / MUSEUM

 Torna alla Lista di Progetti

The winning proposal for the first design phase of the new Museum of Modern Art in Chengdu is a group of volumes creating a small cultural city. Two main axis cut the site area defining a comfortable pedestrian island where people can walk away from cars. The four museum blocks create an arising slope on which people can walk and enjoy the view to the central square like in an open public theater. The whole shape is rising step by step from the earth to the sky, while the ending corner of the building replaces the original position of the ancient city wall.

Designer Stefano Avesani, WenjunLi
Design team Frisly Colop, Zhixing Zhao, Fei Tang, Jinze Cui, Xiancheng Feng Location Chengdu, China
Function Museum, auditorium, restaurant, offices, shops
Area 75,000 sqm type Invited competition, 1st prize
Client Chengdu Ministry of Culture
Year 2008

Altri progetti di RAMOPRIMO

BUONA BOCCA / WINE BAR
Beijing
COTTON REPUBLIC / STORE
Beijing
LEEGE / OFFICE SPACE
Beijing
TIAGO SELECT / RESTAURANT
Beijing
GREEN OPTION / FOOD COURT
Beijing
DOUBLE HAPPINESS / URBAN PROJECT