Swimming Hall of Dongguan Taiwanese Businessmen’s School

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
Dongguan
Anno
2009
Piani
1-5 Piani
Cliente
东莞台商学校
Architecture Design Partner
Southern China Design Institute of Architecture

The design challenges the conventional design for sport facilities-usually of long-span and large volume, competition oriented, and intend to create a sequential water courtyard with hierarchy of spaces. It re-programs the facilities into different size of pools: L, M, and S.

The building also intends to be facilities that would be able to “breath”- be able to open itself up completely during the summer and close off during the winter. By breaking the boundary of indoor and outdoor, creating intermediate spaces of veranda, it increases the volume of building for the summer and reduces its volume that needed heating system during the winter.

Altri progetti di Wang Weijen Architecture

Music School, Tainan National University of Art
Tainan
Chongkeng Primary School
Taichung
Guanglong Primary School
Taichung
Fumin Primary School
Taichung
Bai Sha Wan Beach and Visitor Centre
Taipei
Community College, Lingnan University
Tuen Mun