Birdview of West Village
写真 © ArchExist
Tracks
© ArchExist
Crossed Tracks
© ArchExist
Multifunctional Arts Center
© Jiakun Architects
Movie Night at the Bamboo Square
写真 © ArchExist
Courtyard
写真 © ArchExist
West Village at Night
写真 © ArchExist

West Village

 プロジェクト一覧に戻る
2015
チーム
Liu Jiakun, Yang Lei, JinHongduo, Liu Su, Yang Ying, CaiKefei, Hua Yi, Mao Weixi, Li Jing, Wen Feng, Lin Yihsuan, Wang Kailing, Luo Ming

West Village is a maxi-courtyard that adopts an atypical design when compared to other commercial complexes in that its centrifugal layout encircles the entire block to maximise the inner area of sports and green like a park, echoing the form of a basin and encompassing a diverse public life. Smaller bamboo courtyards exist within bigger ones. They are open to the public and visitors are welcome to walk through freely. The spatial design carries on the ever-popular traditional leisure lifestyle under the shade of bamboo among locals in order to refresh their former collective memories. Its functional structure allows a miscellaneous forms of expression to utilize the customizable spaces at will, while the large scale of the courtyard harbours and displays a vernacular façade that encourages creativity of the vast public. An elevated runway tails along the silhouette of the courtyard all the way up to the rooftop and then back to the ground. This constant change of altitude activates a dynamic flow of energy within this architectural project and brings joggers and cyclists an unusual experience.

Jiakun Architects によるその他のプロジェクト

Luyeyuan Stone Sculpture Art Museum
Chengdu
The Sculpture Department of the Sichuan Fine Arts Institute
Chongqing
Red Era - Entertainment Center
Chengdu
Guangzhou Times Rose Garden
Guangzhou
He Duoling Studio
Xipu, Chengdu
Xiyuan Leisure Camp
Xipu, Chengdu