写真 © Holger Kehn
図面 © Plasma Studio
写真 © Michael Pezzei
写真 © Holger Kehn
写真 © Michael Pezzei
写真 © Michael Pezzei
写真 © Michael Pezzei
写真 © Michael Pezzei
写真 © Michael Pezzei
図面 © Plasma Studio
図面 © Plasma Studio
図面 © Plasma Studio

Schäfer Roofscape

 プロジェクト一覧に戻る
場所
San Candido/Innichen, イタリア
2014
クライエント
Private
Design Team
Eva Castro, Ulla Hell, Holger Kehne, Peter Pichler, Maya Shopova, Chuan Wang

Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building.

The first three storeys house a department store while the upper three storeys serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.
The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, the project focuses on its rear facade. On this west-facing elevation, Plasma Studio explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighbouring vernacular buildings.

Plasma Studio によるその他のプロジェクト

Izmir University Of Economy
Izmir, Turkey
Mercedes-Benz Campus
Stuttgart, ドイツ
Zhuhai Public Cultural Center Library
Zuhai
Datong Twin Towers
Datong
Ban Xue Gang Art Center
Shenzhen