Kindergarten in Jiading New Town

Shanghai
Exterior
写真 © Shu He
Windows
写真 © Shu He
Facade
写真 © Shu He
Detail
写真 © She He
Interior
写真 © Shu He
Interior
写真 © Shu He
Model
写真 © Atelier Deshaus
Model
写真 © Atelier Deshaus
建築家
Atelier Deshaus
住所
Hongde Road, Jiading New Town, Shanghai
2010
階数
1~5階

As the kindergarten is located in an open field at the north suburb of Shanghai, this time we choose an unitary and poweful solid standing in the pure situation, different from the strategy to give a couple of detached units we used to.

Different levels of floors make this building dymatic, which also creat the interesting cave space for the outdoor activities where the level changes, arranging the courtyards vertically instead of the traditional horizontal pattern, with the coutyards and childrens’ activities as the part of the façade.

The alternation of different levels also vivifies the interior space. The atrium with the ramp as the main traffic connection provides a spacial experience beyond the daily life, exciting, interesting, novel, creating a brilliant kindgarten full of imagination.

The ambiguity of the space provides the more possibilities to the use of kindgarten.

関連したプロジェクト

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker BDA
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Magazine

Atelier Deshaus によるその他のプロジェクト

E Hotel in Xixi Wetland Art Village
Hangzhou
Xiayu Kindergarten
Shanghai
Spiral Gallery I
Shanghai
Long Museum West Bund
Shanghai
Qingpu Youth Center
Shanghai
Atelier Deshaus Westbund
Shanghai